rvv AGE-GGK MO19 tegen VDL MO19

Afgelopen Zaterdag was het dan zover… DE wedstrijd tegen onze aartsrivaal VDL , want zo voelt het toch wel een beetje, vergelijkbaar met Feyenoord tegen 020, Barcelona -Real Madrid , Dortmund tegen Schalke 04, Fenerbahçe – Galatasaray, misschien totaal niet te vergelijken qua niveau ( want de bovengenoemde ploegen kunnen niet tippen aan onze dames ) Maar voor ons voelt dat toch zo tegen VDL ……….
Met drie gespeeld en negen punten , een 100 procent score dus, tegen VDL drie gespeeld nul punten , door de stand op de ranglijst zou je denken een makkie en gevaar dus voor gemakzucht , echter VDL is voor ons z’n tegenstander die je gewoon niet ligt , altijd zwaar en vaker verloren dan gewonnen , de meiden hadden dus gelukkig niet het gemakzuchtige , ze straalde echt uit dat ze de tegenstander zouden opvreten…
Om de wedstrijd goed in te gaan hebben we In de ochtend met zijn allen een heerlijk ontbijt genuttigd waarin de teamspirit nog meer wordt benadrukt , tenslotte zijn we als team beresterk, nu maar hopen dat we nog genoeg honger hebben om de tegenstander op te vreten .

Met zeer veel toeschouwers langs de kant beginnen we dan aan de wedstrijd… en o jee wat een eerste helft , de eerste tien minuten gewoon veel beter …
daarna vergeten we te voetballen , elkaar te coachen , voor elkaar te werken…, was de honger door het ontbijt dan al gestild.
Waren we dan zo onder de indruk van VDL ? Of wilden we te graag. Het leek wel alsof het veld driehonderd meter lang was , de afstand tussen voorhoede en achterhoede leek wel 80 meter ..
En dan krijgt VDL 1 kans en sta je achter.
Het zal toch niet he.

In de rust even de meiden ” rustig ” toe gesproken over de eerste helft , oké dat het voetballend wat minder is dat kan , maar dan hoor je nog keihard te werken als team.
De tweede helft zag je ook ” iets” gebeuren bij de meiden, ook zij hadden nu iets van ; vandaag is het ONZE dag.
Na een kwartier krijgen we een vrije trap op een meter of 20.
Daar wij al enkele keren op vrije trappen hebben geoefend zou dit wel een mooi moment zijn…….
Dilek achter de bal … ze schiet….
En ja hoor schitterende vrije trap die erin gaat , wat een blijdschap.
Wij bleven druk geven , ondanks niet ons beste spel waren de kansen voor ons .
Door een grote fout van de verdediging van VDL was Maaike attent en schopte de 2-1 in de touwen .. EINDELIJK.

De laatste 10 minuten kregen we nog vele kansen op de 3-1 , maar eerlijkheid gebied dat het ook zomaar 2-2 had kunnen worden.
Al met al een diepe zucht van verlichting , eindelijk eens van onze rivaal gewonnen, compliment naar de vechtlust wat de dames de tweede helft hebben laten zien .
Ondanks dat het ” zeil ” even haperde is ons schip nog steeds op koers 4 gespeeld 12 punten, met recht nog steeds.

Volgende op het heerlijke tijdstip van 10:15 naar Leiden , nu kijken of we Docos kunnen verslaan ..

1team1taak1missie

De trainers