AGE-GGK – Perkouw

AGE/GGK (za) speelt na zwaar bevochten duel gelijk tegen Perkouw

augustus 13th, 2017   Dirk Bergman

Het vernieuwde elftal AGE/GGK (zat 1) onder leiding van het duo Raymond Kraaijbeek / Dirk Bergman is er in geslaagd om een gelijk spel uit het vuur te slepen tegen de geroutineerde derdeklasser Perkouw. De vierdeklasser speelde met 3-3 gelijk op het terrein in Berkenwoude.

In het begin van de wedstrijd was duidelijk te merken dat de Rotterdammers moesten wennen aan het niveau van een team dat al jaren goed meedraait in de derde klasse. Door sterk spel van Perkouw en het onwennige gevoel bij de Rotterdammers kwam er al vroeg een 1-0 op het scorebord te staan. Nog voordat AGE/GGK zich kon herstellen, lag de bal alweer in het net 2-0.

Na een kwartier spelen kwam de ploeg uit Rotterdam beter in zijn spel en via Amilcar Gomes maakte de ploeg bijna de aansluitingstreffer. Het vizier bij Perkouw stond duidelijk op scherp. Op het moment dat de Rotterdamse ploeg aan een offensief dacht, sloeg Perkouw alweer toe 3-0. Dit betekende ook de ruststand.

De ploeg van Kraaijbeek/Bergman wist dat het zich in de tweede helft moest herstellen om een resultaat uit de wedstrijd te slepen. De trainers brachten met Jayr Ramos, Bryan Quak en Jaimir Dijksteel drie verse spelers in de ploeg. Dit bleek een goede keuze te zijn. De Rotterdammers namen het heft in handen en via een goede pass van Bryan Quak schoof Amilcar Gomes de bal onder de keeper door (3-1). AGE/GGK rook bloed en koos er duidelijk voor om door te gaan drukken. Via een voorzet van Bart Commijs pegelt Amilcar Gomes met een geweldige volley zijn tweede doelpunt erin (3-2).

Met nog ongeveer 15 minuten te spelen ligt de wedstrijd helemaal open. In blessuretijd lukte het Bryan Quak om nog eenmaal los te komen van zijn directe verdediger en stond hij oog in oog met de keeper, deze maakte knullig de overtreding, waarna de scheidsrechter niks anders kon doen dan de bal diep in blessuretijd op de stip te leggen. Dit betekende de ultieme kans voor Amilcar Gomes om een reglementaire hattrick te maken. Via de strafschop werd de wedstrijd beslist in 3-3 waarna de goed leidende scheidsrechter gelijk definitief de wedstrijd  beëindigde. Een prima sportieve eerste wedstrijd voor beide ploegen. A.s. dinsdag staat er weer een oefenwedstrijd op het programma uit bij sv Ommoord om 20.00u