LMO – AGE-GGK (zat)

Vandaag stond de oefenwedstrijd LMO – AGE-GGK (zat) op het programma, LMO wordt getraind door het duo Frans van Zon en Raymond Roos en heeft een prima ploeg op het veld staan, allemaal jonge gasten die er voor gaan en die voor de trainers door het vuur gaan. Het was hun 1e oefenwedstrijd en deden het prima, die gaan het goed doen in de 4e klasse E.
Bij AGE-GGK (zat) dat een volledige nieuwe ploeg heeft, gaat het steeds beter draaien en na 2 eerder gespeelde oefenwedstrijden met een gelijkspel en een verlies partij moest het vandaag toch gaan gebeuren.
De zon was aanwezig, prima kunstgras en 2 elftallen die er wel voor wilde gaan, onder leiding van scheidsrechter Zuidwijk.

Voordat de mensen uit de kantine kwamen stond het al 0-1 voor AGE-GGK, door een prima goal van Mustafa Erden, na 50 seconden hing de bal al in de touwen. LMO was even de weg kwijt en wist niet wat er gebeurde, AGE-GGK kon de druk vast houden en LMO kwam er bij vlagen uit. AGE-GGk ging op zoek naar de 0-2, maar die goal bleef uit aangezien men iets te onnauwkeurig was met de eindpass.
LMO kwam beter in het spel en kon over de linkerkant doorkomen en scoorde na het terug leggen van de bal de 1-1. De wedstrijd ging vanaf dat moment gelijk op, beide elftallen kregen de kansen, maar het was Amilcar Gomes die vanaf de linkerkant naar binnen kwam en met rechts afdrukte in de korte hoek 1-2.
Dan heb je wel eens van die momenten dat je vermoeid raakt, even niet oplet, en dan wil je de  buitenspelval gaan gebruiken maar dan blijft er toch net eentje staan van je eigen ploeg en ja dan kan de rechtsbuiten van LMO heel simpel de buitenspelval omzeilen en de 2-2 binnen schieten, net voor de rust.

De 2e helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld, veel strijd maar ook veel balverlies door beide ploegen. Bij LMO zag je wel dat de vermoeidheid er een beetje in kwam na hun 1e oefenwedstrijd, en AGE-GGK maakte daar dankbaar gebruik van. Men probeerde wel te blijven voetballen en dat resulteerde in een perfecte goal, vanaf de zijkant voorbereid door Faisal Hasan, laag ingebracht en heel netjes naar de 1e paal gelopen door Mustaf Erden. Hij schoot de 2-3 binnen. Vlak erna vanaf links Melvin Coenraad, die met een droge schuiver de 2-4 aantekende na een prima actie van Mustafa Erden.  AGE-GGK wilde vanaf dat moment de wedstrijd gaan beslissen en het spel naar zich toe trekken maar ook daar ging de vermoeidheid een rol spelen en het was toch LMO dat terugkwam naar 3-4. Dan blijft het toch nog spannend, maar AGE-GGK weet wat knokken is en ging met de overwinning aan de haal.
Voor beide ploegen een prima en ook een sportieve wedstrijd.

A.s. dinsdag 22 augustus 20.15u PSV Poortugaal (zat) – AGE/GGK (zat)

Dirk Bergman