AGE-GGK 1 (zat) vs Poortugaal 1 (zat)

AGE-GGK 1 (zat) verliest bij PSV Poortgaal (zat)

Op een dinsdagavond naar Poortugaal daar speelt AGE-GGK  spelend in het groen, tegen de plaatselijke zeer gastvrije PSV Poortugaal dat speelt in de 4e klasse G. Voor PSV Poortugaal dat getraind wordt door Alex Gerrits, was dit de eerste oefenwedstrijd, dus het was een beetje aftasten wat hun te wachten stond tegen AGE-GGK (zat) dat nu al hun 4e oefenwedstrijd speelde, dus je zou eigenlijk zeggen dat AGE-GGK een voorsprong zou moeten hebben, met het conditionele.
PSV Poortugaal startte de wedstrijd met het inzakken op eigen helft, om de ruimtes klein te houden en bleven geduldig wachten op de fouten die AGE-GGK ging maken,
Poortugaal zette druk op de middenvelders van AGE-GGK om vandaar uit te counteren. AGE-GGK kwam er toch een paar keer goed voetballend doorheen en wist toch een paar keer in scoringskansen te komen, maar de keeper van Poortugaal was een sta in de weg. De wedstrijd ging eigenlijk in een traag tempo door, AGE-GGK was eigenlijk niet meer zo zeker van zich zelf, veel foute passes en de counters van Poortugaal waren vlijmscherp, dat resulteerde ook in een paar goede kansen van Poortugaal, waar de keeper van AGE-GGK Bradley Alders een paar goede reddingen verrichte, maar hij kon niet voorkomen dat de terecht gegeven strafschop voor Poortugaal binnen werd geschoten 1-0.
Vlak daarop was de organisatie even weg achterin bij AGE-GGK en werd er uit een scrimmage zelfs 2-0, AGE-GGK kreeg daarop nog wel wat kansen via Justin Tombroek, Melvin Coenraad en Amilcar Gomes maar zoals eerder gezegd de keeper van Poortugaal was een sta in de weg.

In de rust wisselde AGE-GGK van shirts ipv groene shirts  ging men in witte shirts spelen, de trainers hadden de oplossing, misschien dat men dan wel elkaar beter konden vinden (Poortugaal speelde in het zwart) misschien dat men daarom elkaar zo moeilijk kon vinden in het veld. Het resultaat werd gelijk uit betaald, in de 49e minuut was het Mustafa Erden die de 2-1 maakte door een mooie assist van Justin Tombroek, men begon veel beter en men was scherper bij AGE-GGK lag het dan toch aan de shirts, Poortugaal had wat wisselingen gedaan in het elftal en dat was het moment voor AGE-GGK om er boven op te knallen, scherper in de duels, harder in te spelen, allemaal dat soort voetbaltermen.
In de 55e minuut was het goed doorzetten van Vincent Andrade, die geregeld voorin te vinden was, hij gaf de bal vanaf de achterlijn voor en een verdediger van Poortugaal werkte de bal achter zijn eigen keeper dat was de 2-2, AGE-GGK was op dat moment de betere, het wilde de wedstrijd naar zich toe trekken, maar het was toch Poortugaal dat in de 62 minuut een prima counter plaatste en via de zijkanten de bal voorgaf, over iedereen heen ging en daar was de linksbuiten van Poortugaal die vrij in kon koppen, maar daar gingen wel wat onnodige fouten aan vooraf van AGE-GGK.

De wedstrijd kabbelde naar het einde en de prima leidende scheidsrechter maakte er een einde aan en er bleef op het scorebord 3-2 staan, van een zeer sportieve wedstrijd.

A.s zaterdag 26 augustus gaat AGE-GGK 1 (zat) naar vv Lekkerkerk 1 dat in de 3e klasse speelt.

Dirk Bergman