Seizoen 2017-2018

By 13 juni 2018Nieuws

Beste clubgenoot van AGE-GGK,

Het seizoen 2017-2018 is op een haar na gevild. Vele weekenden zijn weer gevuld met honderden wedstrijden waarvan gelukkig veruit de meeste op een leuke prettige manier zijn verlopen.
Er zijn weer een hoop dingen goed en wat minder dingen iets goed gegaan. Tijd vooreen terugblik en een vooruitblik namens het bestuur.

Selectievoetbal
Om met minder nieuws te beginnen, ons selectievoetbal bij de heren heeft het qua prestaties goed gedaan maar houdt na dit seizoen helaas voorlopig op te bestaan.
Op zaterdag werd er met frisse moed begonnen met een vrijwel nieuwe selectie, met een nieuwe trainer en een ervaren enthousiaste leider.
De resultaten en het spel in de 1e maanden van het seizoen waren veelbelovend maar al na een paar maanden kwam de klad erin.
Het meerendeel van de spelers had wel de kwaliteiten maar niet de mentaliteit om selectievoetbal te spelen.
Uiteraard had dit zijn weerslag op het voetbal en de trainingsopkomst. Uiteindelijk is het wel gelukt om het seizoen goed uit te spelen, en willen we de mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn hartelijk danken.
Het meerendeel van de spelers gaat, als ze blijven voetballen, ons verlaten.
U begrijpt dat het aan de ene kant fijn is om te horen en aan de andere kant frustrerend dat al onze spelers zeggen ‘dat het echt niet aan de vereniging ligt want hier was het prima voor ons geregeld’.
Volgend seizoen spelen we helaas op de zaterdag zonder Heren 1 maar zijn er nu al plannen en initiatieven uit verschillende delen van de club om het seizoen erop er weer te staan met volwaardig 1e elftal op de zaterdag!

Het verhaal van de Heren 1 zondag heeft u wellicht al via een aantal andere kanalen bereikt.
Na een sportief succesvol seizoen, waarin lang mee werd gedaan om promotie, werd uiteindelijk de 4e plaats behaald.
De sportieve prestaties verbloemden echter een aantal fundamentele zwakheden op de lange termijn.
Allereerst is er natuurlijk de algemene crisis in het zondagvoetbal. De ene na de andere club stopt er mee.
Daarnaast waren er bij onze club nog een aantal andere factoren. Zo is het elftal behoorlijk op leeftijd zonder veel aanwas van onderop.
Maar meer nog bleek er vanuit de vereniging niet de bereidheid te bestaan om dit elftal te helpen, te ondersteunen en te begeleiden.
Daardoor is het te lang binnen de club stuurloos geweest, ook zonder begeleiding vanuit het bestuur.
Na de winterstop is er vanuit het bestuur een poging gedaan om het selectievoetbal op zondag te continueren, onder ander door een goede trainer van naam aan te trekken voor het volgend seizoen.
Helaas heeft dit de neerwaartse stemming rond de selectie en spelers niet kunnen stoppen.
Wat niet hielp natuurlijk is dat deze trainer er totaal onverwacht na een maand de brui aangaf.
Een laatste reddingspoging mocht helaas niet baten en we hebben moeten besluiten, zoals zoveel clubs, om volgend seizoen geen zondag 1 meer in te schrijven.
Zo is aan bijna 100 jaar selectievoetbal op de zondag dit jaar een eind gekomen. Dit is natuurlijk zondermeer een treurige zaak die heel veel mensen in onze vereniging en het bestuur zeer doet.
We willen de spelers en leden bedanken die tot het laatst hebben geprobeerd om dit elftal toch een vervolg te geven.

Er gaan in navolging van dit verhaal geruchten dat onze vereniging helemaal stopt met zondagvoetbal.
Dit is NIET het geval! We starten volgend jaar gewoon met 4 elftallen die allemaal op dezelfde dag thuis (en op dezelfde dag uit) gaan spelen, waardoor we een prettige gezelligheid kunnen creëren op de zondag.

Een heel wisselend verhaal is het damesselectievoetbal. Het zondag team startte in de 3e klasse en dat was te hoog gegrepen.
Uiteindelijk hebben we dit team dan ook moeten terugtrekken.
We willen de trainers en de leden bedanken die het tot het laatst toe gemotiveerd hebben geprobeerd in stand te houden.

Gelukkig is er ook een selectieteam een groot succes geweest dit jaar en dat is Dames 1 zaterdag.
Grote winstpartijen, behoorlijk wat publiek, een hoge trainingsopkomst en een gemotiveerde begeleiding leidde er toe dat het een mooi seizoen werd.
Helaas was er 1 ploeg in de competitie echt veel te sterk, maar voor de rest was het een topseizoen. En dat gaat een vervolg krijgen!
Volgend seizoen gaan we met de buren van Zestienhoven samen verder met onze damesafdeling.
Zo worden onze krachten zowel binnen als buiten het veld gebundeld.
Dit betekent dat de spelersgroep (veel) groter wordt,het niveau omhoog en het aantal teams naar 2 (wellicht zelfs 3) gaat.
Doelstelling is om de beste damesafdeling van Rotterdam Noord te worden. Een mooi voorbeeld van een goede samenwerking!

Lagere teams
Over deze teams is wat minder te melden en dat is goed nieuws, want dat betekent dat er is gebeurd waar deze teams voor zijn.
Namelijk op een leuke manier iedere week een wedstrijdje spelen.
Dat is, op een heel klein aantal uitzonderingen na, dit seizoen prima gegaan en ook voor volgend seizoen ziet dat er weer goed uit.

Jeugd
Bij de jeugd is sinds een aantal jaren een stijgende lijn te zien, die ook dit jaar weer werd voortgezet.
Vanaf de A-jeugd (die het dit jaar onder leiding van Ali uitstekend gedaan heeft en al enkele spelers aan selectieteams geleverd heeft),
via de C-tjes onder leiding van Melvin tot de allerkleinsten E-tjes en F-tjes onder leiding van Mike, Marco, Anderson en John de Vos is er een leuk seizoen gedraaid.
(Vergeeft u mij de naamgeving, ik ben van de oude stemple. Dit moet natuurlijk O19, O15, etc, etc zijn).
Ook volgend seizoen ziet het er bij de jeugd van AGE-GGK goed uit. Complimenten voor alle jeugdleiders en begeleiders zijn hier op zijn plaats.

Treurige noot
Een droevige gebeurtenis dit seizoen was het overlijden van meneer van der Ven.
Jarenlang een trouwe vrijwilliger bij onze club in de schoonmaakploeg en een fijn mens. Hij wordt gemist door ons.

Hoogtepunt
Op Hemelvaartsdag was weer ons traditionele jaarlijkse bierkrattentoernooi en het was weer een groot succes, zowel sportief, qua gezelligheid als financieel.
Het was mooi om te zien dat nieuwe mensen in onze club deel uit maakten van de organisatie dit jaar en dat goed en met bijzonder veel enthousiasme hebben gedaan.

Dank jullie wel
Namens het bestuur wil ik alle vrijwilligers die ook dit jaar weer hebben bijgedragen aan het draaiende houden van onze club hartelijk bedanken.
Er zijn honderden bardiensten gedraaid, commissiekamers bezet, wedstrijden gefloten, elftallen en jeugdteams getraind en begeleid,
bestuurs- en andere overleggen gepleegd, velden onderhouden, gebouwen geverfd en geklust en feesten en partijen georganiseerd.
En dan vergeet ik vast nog wat. Dat is allemaal gedaan door vrijwilligers van onze club.
Er zijn er uiteraard altijd te weinig, en u kunt u altijd aanmelden, ook voor kleine klussen, maar we zijn heel erg blij met al deze mensen.
Zonder hen bestonden we niet. Onze dank voor jullie inzet is groot.

We realiseren ons dat we als bestuur voor veel leden wat minder zichtbaar zijn. Dit heeft in eerste instantie te maken met de grootte van het bestuur.
We kunnen wel wat aanvulling gebruiken.
En er is ook vanuit de vereniging een initiatief gekomen om dit ook te realiseren. Iets wat wij toejuichen.
Met een kleiner bestuur focus je je in eerste instantie op de dingen die niet goed gaan en aandacht behoeven.
Daarom is er af en toe wat minder aandacht voor teams die gewoon lekker draaien, bijvoorbeeld een aantal lagere elftallen.
Maar we waarderen deze teams natuurlijk niet minder!
Mocht u echter om welke reden dan ook en over welk onderwerp dan ook vragen of opmerkingen hebben, schroom dan niet om ons te benaderen.

Namens het bestuur wens ik iedereen een prettige vakantie en ondanks het ontbreken van Oranje toch een mooi WK.
Tot volgend seizoen.

Names het bestuur,

Richard de Witte, voorzitter