John de Meersseman

By | Nieuws

John de Meersseman – Voetbalvereniging AGE-GGK

 

Valt er iets te timmeren bij AGE-GGK? John de Meersseman (67) staat al klaar.
Zo gaat dat als je timmerman bent en hart hebt voor je club. ‘Ik ben 55 jaar lid, samen met mijn broer’ verteld John.
‘Timmerklussen doe ik al 25 jaar voor mijn cluppie. Sinds twee jaar ben ik vicevoorzitter en nu doe ik ook de belijning.’

‘We hebben een goede groep vrijwilligers. Iedereen heeft zijn taak en dat gaat heel goed.’ AGE-GGK heeft met name een actieve jeugdafdeling.
John: ‘We proberen een buurthuis voor de jongeren te zijn en geven ze veel vrijheid. Ze zijn er ook altijd.’
John’s ‘cluppie’ zit aan de Van der Duijn van Maasdamweg naast RCSV.’ De tweede ingang’ aldus John.

 

Waar woon je?

Ik woon in de Rodenburgstraat.

 

Wat is jouw favoriete plek in Overschie?

M’n cluppie! Daar ben ik elk weekend en doordeweeks ook.

 

Wat vind je het meest bijzonder aan Overschie?

Toch wel het rustige van Overschie. Ik vind heel Overschie fijn.

 

Wat zou je willen veranderen in Overschie?

Ik zou willen dat er meer te doen is voor de jeugd.

 

Waarom doe jij vrijwilligerswerk?

Mijn kinderen voetballen er, mijn kleinkinderen, ikzelf en mijn broer. Het is gewoon familie geworden.

 

Hoe ben jij begonnen met vrijwilligerswerk?

Mijn eerste timmerklus op de club was 25 jaar geleden. Toen zaten we nog op de Overschiese Kleiweg.

 

Wat vind je het leukste van je vrijwilligerswerk?

De waardering van de club. Dat doet me goed.

AGE-GGK 100 jaar

By | Nieuws

2 jaar geleden hadden we de grootste plannen voor ons 100-jarig jubileumfeest. Dit moest helaas zoals zoveel evenementen en de competitie de ijskast in.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen ….We gaan dit alsnog groots vieren en wel op zaterdag 27 augustus 2022 🎉Wij zijn druk bezig met het invullen van deze speciale dag dus een volledig programmavolgt nog maar het wordt spectaculair!!!Maar ben je oud lid of ken je oudleden van AVS, Germinal, EDS, GGK of AGE geef je hieronder op of stuur een e-mailtje naar jubileum100jaar@hotmail.com

Stukje uit de Schiedamse media

By | Nieuws, Vereniging

Op Harga hoopte SVV de laatste zege een mooi vervolg te geven tegen AGE-GGK.
Kansen waren er zeker, maar in de 92e minuut pakten de gasten de volle buit, 0-1.
Met toeschouwers van de zon genietend op het uitnodigende terras had SVV, nadat het energie had getankt eerder deze week, volop zin om de ranglijst te bestijgen.
Nummer 12 SVV maakte het de nummer 7 in 4G heel moeilijk.
De beladen pot leek op de brilstand te eindigen. Toch had SVV, in de persoon van Julian, een uitgelezen mogelijkheid in de 85e minuut. De voorwaarts had in zijn lange spurt te veel puf verspeeld om nog af te ronden. Zijn stift verdween in de handen van de AGE-GGK goalie, die keurig rechtop bleef staan.

In de extra tijd voltrok zich de ramp voor de mannen van Trainer Krabbendam. Totaal onverwacht kwamen de Rotterdamse gasten op 0-1. In de laatste frustratie minuten kreeg Hamza nog rood, van de scheidsrechter die eerder dit seizoen de wedstrijd van SVV tegen Rotterdam United staakte.

PPSC vs AGE-GGK

By | Nieuws, Vereniging

De voetballers van PPSC hadden een slechte dag tegen het uitgekookte AGE-GGK. In een vrij onsamenhangend potje waren de gasten leper en doelgerichter zodat de 1-3 eindstand niet eens zoveel verbazing wekte.
Richting het favoriete doel balde de blauwhemden heel schuw en vaak slordig . Maar echt moeilijk kreeg goalie Martijn van Noortwijk het zelden. Na ruim 20 minuten kwamen de gasten op 0-1, wat een waarschuwing had moeten zijn voor de Thurledeploeg. Arthur Santiago Lima bracht binnen het halfuur de stand in evenwicht.

Toch ontbrak vervolgens een echte opleving. Age-ggk ging er steeds meer in geloven. Max van der Gaast miste voor Age-ggk nog voor open doel,
Zo gingen we rusten met een 1 – 1 stand.

Het tweede bedrijf gaf een aandringend PPSC te zien, zonder dat de tanden bloot kwamen. Met 10 man, omdat voor rust Mohammed Benomar een vrij domme dubbele gele kaart had opgelopen. AGE-GGK, dat staat voor AVS Germinal EDS-Gemeentelijk Gasfabriek Keilehaven staat, had in Andrew Janga een handenbindertje van de bovenste plank. Werd deze nummer 11 aan de zijkant gelanceerd dan was het bij PPSC alle hens aan dek. Door de ruimte die PPSC steeds meer weggaf werden de Rotterdammers in de kaart gespeeld.

Twee heerlijke acties van de flankaanvaller betekenden tevens de genadeklap voor de gastheren, 1-3.

De naam is een verhaal

By | Nieuws

AGE-GGK: veel letters voor een stukje rijke Rotterdamse voetbalhistorie
Nederlandse sportverenigingen hebben de wonderlijkste namen. Bijna altijd met een goede reden. Bart Jungmann belicht in een wekelijkse serie een curiositeit uit de vaderlandse sport. Vandaag: AGE-GGK uit Rotterdam.

Bart Jungmann de Volkskrant, 10 oktober 2021

Spelers van AGE-GGK in de avond op weg naar de training. Beeld Klaas Jan van der Weij / de Volkskrant

Ere wie ere toekomt: VVV (Voetbal Verenigingsnamen Verklaard) is een belangrijke inspiratiebron geweest voor deze rubriek. In 212 bladzijden maakt Ton Ego de lezer lekker met 1.800 clubnamen. Een daarvan is GGK, voluit Gemeentelijke Gasfabriek Keileweg. Dat klonk bijzonder lekker.

Eenmaal ter plekke wordt het een heel ander verhaal. GGK is inmiddels gefuseerd met AGE en die zes hoofdletters rollen, in omgekeerde volgorde, de langste voetbalclubnaam van Nederland uit. Daar gaat-ie: Abrahamvanstolkgroeiënroemmoetenimmernaarambitieleideneendrachtdoetsamenspelen-gemeentelijkegasbriekkeileweg.

Efficiency
Die naam is symptomatisch voor de kaalslag in het voetbal. Door een opeenstapeling van fusies heeft het monster van de efficiency niets heel gelaten van oeroude voetbalclubs. Hun brokstukken zijn te vinden op fantasieloze sportparken aan gemeentegrenzen.

AGE-GGK deelt sportcomplex Zestienhoven met de gelijknamige voetbalclub. Zo nu en dan loeit de luchthaven, die vroeger ook zo heette, aan. ‘Het tweede trapje’, had penningmeester Xandra van IJperen door de telefoon gezegd.

Twee identieke kantines liggen in elkaars verlengde op molshopen van kunstgras. Het tweede trapje leidt naar Sander Garcia en de gebroeders John en Rob de Meersseman, drie bestuursleden die het spoor terug nog weten. De beide De Meerssemannen werden zestig jaar geleden lid van AVS. Garcia vertegenwoordigt de bloedgroep EDS.

John en Rob voeren het hoogste woord en dat snapt Sander best. Van alle brokstukken op sportpark Zestienhoven is dat van AVS de grootste. Als bewijs daarvan veegt John de Meersseman de bestuurstafel schoon om het logo van AGE-GGK zichtbaar te maken. Het wordt gedomineerd door een houtmolen, een verwijzing naar de houthandel van Abraham van Stolk en dus naar zijn oude kluppie.

Klassenonderscheid opgeheven
In 1920 gaf de AVS-directie de aanzet tot bedrijfsvoetbal. Er kwam een elftal voor het kantoorpersoneel en eentje voor de houtzagerij, want verschil moest er zijn in 1920. Hoge ogen heeft AVS nooit gegooid, ook niet toen het klassenonderscheid werd opgeheven en ook niet toen de talenten van elders konden komen. Gezelligheid stond voorop. Dat gold trouwens net zo hard voor de latere fusiepartners.

Van die rijke Rotterdamse voetbalhistorie zijn dus de letters AGE overgebleven. In 2007 werden AVS en Germinal (Groei en roem moeten immer naar ambitie leiden) samengevoegd. Twee jaar later kwam EDS (Eendracht Doet Samenspelen) erbij. ‘Weet je nog dat wij een beetje een stijve club waren’, zegt Sander Garcia. Nee, dat weten De Meerssemannen niet meer. Kun je nagaan hoe snel het gaat, zo’n fusie.

Sinds 2016 is GGK aan AGE gekoppeld. Het klinkt al bijna als een zakelijke transactie, zoiets als ABN Amro. Toch hebben de GGK’ers zich ook geschikt in hun lot, van de ene op de andere dag eigenlijk. De derde helft smaakt er echt niet minder om, zegt een van hen.

ALHRA GROEP

By | Nieuws, Vereniging

Goed nieuws!

AGE-GGK heeft het contract met onze hoofdsponsor Alhra weer verlengd

De Alhra Groep te Rotterdam bestaat uit vier gespecialiseerde bedrijven. De Groep bestaat uit Alhra Glas, Alhra Kozijnen, Alhra Services en Alhra Kozijn Herstel. Ieder bedrijf heeft zijn eigen specialiteit, deze worden hieronder per bedrijf besproken. Een groot voordeel van de groep is de goede samenwerking tussen de bedrijven. Deze synergie zorgt ervoor dat er flexibel en efficiënt gewerkt kan worden. Voor meer informatie en voorbeelden hiervan is er de Alhra Groep pagina!

Vrijwilligers gevraagd

By | Nieuws, Vereniging

Beste leden en ouders/verzorgers,

In onze kantine kunnen wij heel goed u hulp gebruiken om het voetbalweekend nog leuker en gezelliger te maken.

Een paar uurtjes dat is alles wat wij vragen, dus heb je die paar uurtjes over meld je dan aan bij de bar.

Alvast bedankt 

AGE-GGK zoekt verzorger

By | Nieuws, Vereniging

AGE-GGK zoekt een verzorger

AGE-GGK uit Rotterdam, spelend in de 4e klasse West II van het zaterdagvoetbal is voor het seizoen 2021/2022 op zoek naar een verzorger voor de herenselectie.
Als verzorger van de selectie maak je deel uit van de staf en werk je nauw samen met de trainers. 
Als verzorger heb je het volgende takenpakket:

Op de dinsdag- en donderdagvond verzorgen van de spelers tijden de trainingen,
Verzorgen van de spelers tijdens de wedstrijden,
Tapen en masseren van de spelers,
Begeleiden van de geblesseerde spelers bij de hersteltrainingen,
Inkopen en zorgdragen van het verzorgingsmateriaal.

De verzorger die wij zoeken:
Heeft affiniteit met de voetbalsport,
Is flexibel inzetbaar,
Heeft een enthousiaste, betrokken instelling,
Is commutatief vaardig.

Wij bieden:
Uitmaken van een enthousiaste spelersgroep en staf Een aparte en uitgeruste verzorgingskamer
Vergoeding voor de werkzaamheden.

Interesse in deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel?
Stuur dan een mailtje aan de voorzitter van AGE-GGK: janvanijperen@gmail.com

Onze Kim

By | Nieuws

Onze Kim naar Feyenoord …Trots ♥️ op onze oud speelster Kim Hendriks, zij gaat komend seizoen voor Feyenoord spelen ⚽️⚽️Ze begon bij AGE-GGK in de jeugd en is opgeleid door onze geweldige trainers Melvin Luiten, Leo Rosa en Ferry van Heusen. Wij wensen Kim natuurlijk heel veel voetbal succes 🏆

Nw Club op complex bij AGE-GGK

By | Nieuws, Vereniging

Op Laag Zestienhoven zal komend seizoen een nieuwe club gaan spelen. Een deel van de voormalige jeugd van Leonidas zal daar onder de naam FC Banlieue gaan spelen.

FC Banlieue, dat ondersteuning krijgt van het kledingmerk Clan de Banlieue, stelt honderd leden te hebben. Omdat Leonidas de afscheidende leden niet op haar complex wil heeft AGE/GGK FC Banlieue besloten onderdak te geven. Leonidas zelf is momenteel bezig de vereniging weer vorm te geven en hoopt op termijn weer door te groeien.

Richard Feenstra, Voetbal Rotterdam 11 mei 2021

NONHEBEL (nw sponsor)

By | Nieuws, Vereniging


Bij deze wil ik mezelf graag voorstellen. Ik ben Maartje Nonhebel. Ik woon in Overschie en mijn oudste zoon voetbalt met heel veel plezier bij AGE.

Omdat de club het, net als vele sectoren momenteel, moeilijk heeft vanwege de Lockdown, heb ik hen gevraagd op welke manier sponsoring mogelijk is, om de club een steuntje in de rug te geven.

Aangezien het op mijn notariskantoor, Notariaat Nonhebel in Dordrecht, de afgelopen periode juist heel druk is geweest, had ik wat ruimte over om te sponsoren. Bij mij werken 13 mensen. Het is een allround stadskantoor, wat betekent dat we alle notariële rechtsgebieden behandelen. Mijn specialiteit ligt in het familierecht (samenlevingscontracten, nalatenschappen, (levens)testamenten), maar ook voor de overdracht van je huis of het oprichten van een vereniging, stichting of BV kun je bij mij terecht. En wist je dat Dordrecht eigenlijk vlakbij Overschie ligt?


Wij willen het Notariaat Nonhebel hartelijk bedanken voor de financiële en materiële steun die het mede mogelijk maakt onze doelstellingen te verwezenlijken en te behouden.

Bericht van AGE-GGK

By | Nieuws, Vereniging

Beste voetbalvrienden,

Via deze mail willen we jullie op de hoogte houden , van de stand van zaken bij onze club, 2 persconferentie verder weten we zeker dat er in het seizoen 2020-2021 in competitie verband niet meer gevoetbald zal worden , gelukkig is het door enige versoepeling wel weer mogelijk voor meer mensen om te trainen en onderling te voetballen ,helaas blijven de kantine en kleedkamers gesloten.

De werkzaamheden om de legionella besmetting uit het waterleiding netwerk te krijgen zijn volle gang, ze zijn inmiddels 4 weken bezig en zijn gelukkig op schema, dus als het zo doorgaat is de verwachting dat we eind april eindelijk Legionella vrij zijn.

De financiële situatie:

dankzij diverse subsidie regelingen zijn wij in staat onze club te laten overleven in deze rare tijd, onze club is grotendeels van de kantine. en de contributie inkomsten afhankelijk, helaas zijn er nog steeds leden die nog niets betaald hebben, desondanks hebben wij tot nu toe 70% contributie ontvangen. We doen dan ook een dringend beroep op die leden, als je nog geen afspraken gemaakt hebben met de penningmeester, betaal je contributie of neem contact op met de penningmeester.

Daar we door de omstandigheden geen ALV hebben kunnen houden , zijn we als bestuur voornemens om de leden die de contributie voor het seizoen 2020/2021 voor 100% voldaan hebben , tegemoet te komen door 30% korting te geven op de contributie van het seizoen 2021/2022.

Mocht je bezwaar tegen dit voornemen hebben wil je dat aan de penningmeester kenbaar maken voor 15-4-2021.

Wij hopen dat we u hiermee een verloren seizoen een klein beetje goed te kunnen maken , en hopen dat we weer snel kunnen gaan voetballen .

Met sportieve groet

Het bestuur AGE-GGK

Beste AGE-GGK-ers,

By | Nieuws

Het is zomer in Nederland in coronatijd waarin weer iets meer mag dan een paar maanden geleden. En dat betekent ook voor onze voetbalclub rare tijden. Normaal is het nu zomerstop en doodstil op de club. Hooguit zijn vrijwilligers bezig met klussen op het complex maar voor de rest heerst er een weldadige rust. Hoe anders is het nu! Een hoop van ons blijken het voetbal erg gemist te hebben en grijpen iedere gelegenheid aan om lekker even te ballen. Als is het maar om de coronakilo’s weer kwijt te raken. Bijna iedere avond wordt er weer getraind op de (kunstgras)velden op ons complex. En met de nodige aanpassingen is zelfs de kantine weer open en kunnen we ook weer een drankje nuttigen na de inspanningen. Mocht je nog niet geweest zijn, voel je vrij je aan te sluiten op 1 van de trainingsavonden. In een paar weken hebben we dan toch even, voor de meesten, een superkorte zomerstop maar daarna gaan we weer vrolijk verder. Want dat is het goede nieuws in deze tijden : We kunnen en mogen gewoon, zoals het er nu naar uitziet, starten met onze competitie op 1 september. In de coronatijd is er behalve allerlei bijzondere activiteit ook weer het gewone werk gedaan wat in de zomerstop moet gebeuren. Er zijn inventarisaties van de teams gemaakt, tenues geregeld , inschrijvingen gedaan, enzovoort enzoverder. Onze herenselectie is versterkt met allemaal oude bekenden en wordt nu een mooie mix tussen jong en oud. En dus kunnen we weer goed van start in het nieuwe seizoen!

Dat betekent ook dat binnenkort de contributiefactuur er weer aankomt. Jullie zullen begrijpen dat het voor onze club ook op dit gebied zware tijden zijn geweest. Onze belangrijkste inkomstenbron is de kantine en die heeft maanden stil gelegen. Ook hoogtepunten als het Bierkrattentournooi en het 100-jarig bestaan zijn helaas niet door gegaan. Gelukkig is een bijdrage van de overheid en hebben verschillende mensen met een clubhart afgezien van hun ( bescheiden) vergoeding. Dit heeft allemaal geholpen maar feit blijft dat het op financieel gebied niet best was de afgelopen tijd. We hopen en rekenen erop dat jullie de club helpen en de contributie overmaken voor de deadline van 1 september. Mocht dat niet lukken wacht dan niet te lang en neem contact op met 1 van onze penningmeesters.

Tot slot iets wat zich geruisloos heeft voltrokken. Per 1 Juli is het oude bestuur bijna in zijn geheel afgetreden. Wim van Vliet, Sander Garcia, Peter Dekkers , Bart Oole en ik zijn niet meer in functie of hebben een andere functie gekregen. We zijn erg blij dat er een nieuwe ploeg is opgestaan die we natuurlijk als het kan nog ondersteunen zolang dat nodig is. We wensen de nieuwe voorzitter Jan van Yperen en de rest van het bestuur uiteraard veel succes en plezier!

En dus, voor het laatst van mijn hand, namens het oude en nieuwe bestuur ,

Met sportieve groet ,

Richard de Witte , oud voorzitter

Kampioenen

By | Nieuws

Kampioenen 

Gisteren een leuke afsluiting voor de winterstop, niet 1 maar 2 teams zijn kampioen geworden in hun poule en dat hebben ze gevierd ook.

Gefeliciteerd

Ferrie van Heusden

By | Nieuws

Ferrie van Heusden ”verlaat” het schip als trainer.

De afgelopen 10 jaar heeft de voetbalvereniging AGE-GGK met veel plezier mogen genieten en toekijken van de trainers/coaching skills van Ferrie van Heusden. Ferrie is bij velen bekend als een vrolijke en goede (zaken)man met veel doorzettingsvermogen, maar daar blijft het niet bij. Ferrie is ook een gezellige, vriendelijke en super gemotiveerde man, die met veel plezier en liefde zich inzet voor de club, de spelers, supporters en samenwerkingen die hierin ontstaan.

Hij begon bij het (toen nog) F1 team bij de jongens. Hier werd hij meteen kampioen. Daarna 2 jaar de E jeugd getraind, waarbij hij hier ook samen met het team kampioen is geworden. Hierna is hij verder gegaan bij de meiden. Er ontstond een goede klik tussen Ferrie en de meiden en dat heeft ervoor gezorgd dat hij hen 7 jaar later nog steeds traint, wat hem nu inmiddels de hoofdtrainer van AGE-GGK Zestienhoven VR1 maakt.

Zoals u ziet is er vorig jaar een voorstel gedaan om de dames afdeling samen te voegen met die van ‘de buren’ rcsv Zestienhoven. Ferrie reageerde hier enthousiast op en heeft met beide handen de kans gegrepen om wat moois van deze samenwerking te maken. Inmiddels is dit een enorm succes, zijn er 3 vrouwen teams en is er een goede samenwerking met beide clubs. Ferrie is hierin een enorm belangrijke schakel geweest, die met al zijn enthousiasme en motivatie altijd weer alles aan het regelen was. Het is dan ook lang niet genoeg als we zeggen dat hij alleen een uitstekende trainer was. Maar, dat was hij onder anderen wel!

De meiden/dames die Fer heeft getraind, zijn een geweldige ervaring rijker. Met de goede en minder goede wedstrijden die gespeeld zijn, dames die door de jaren heen enorm gegroeid zijn, bikkelharde maar hele leuke trainingen elke week, de speeches in de kleedkamer tijdens de rust, de feesten op de club, de voetbalkampen en nog een heleboel andere dingen, zijn er mooie herinneringen gemaakt. Iedereen die Ferrie als trainer van dichtbij heeft meegemaakt, kent de motto; één team, één taak, één missie! De sfeer die hierbij ontstond en het voetbal wat hij gecreëerd heeft, zal niet snel ergens anders te vinden zijn.

Aan het einde van dit seizoen is het helaas tijd om afscheid te nemen van Ferrie als trainer. Hij heeft na veel mooie jaren, het besluit genomen om er een punt achter te zetten en iedereen voortaan vanachter het hek aan te moedigen. Wij waarderen alles wat hij gedaan heeft voor de voetballers, de club en de supporters en willen hen graag enorm bedanken voor alle jaren dat hij zoveel moois in het voetbal heeft gestoken!

Ferrie, geniet nog van je laatste seizoen als trainer bij de dames van AGE-GGK Zestienhoven VR1 en namens Iedereen, bedankt voor alles!

Vrouwen 1 – Hazelswoudse Boys

By | Nieuws
Verslag AGEGGK16hoven vrouwen 1- Hazerswoudseboys

De week erop lekker en goed getraind, in de voorbespreking duidelijk gemaakt dat we als elftal ontzettende sterk kunnen zijn ( en met elftal bedoel ik dus ook de zeer belangrijke bank)
Wij staan derde en Hazerswoudse boys vierde, ons doelsaldo +1 en van de bezoekers 0.
Als je deze pot wint dan blijf je meedraaien, als je verliest kan je zomaar negende staan en moet je in de achtervolging.
Aan de hand van de uitslagen van de bezoekers moest het een spannende pot worden..
Voor neutrale bezoeker is dat helaas nooit het geval geweest, voor ons natuurlijk heerlijk .
Met een heerlijk warm zonnetje een zeer lekkere en goede warming up , het elftal straalde iets uit, met een zeer aanvallend middenveld aan de start, een bewust gekozen risico ..
En dat liep goed af, vanaf moment aftrap waren wij beter, voor rust vielen de 1 en 2-0 voor ons..
Met Helaas een klein smetje met het uitvallen van Rachel met een aardige EI op haar enkel, nu maar hopen dat dit meevalt..
Dan zie je hoe ontzettend belangrijk een goede bank is, Rowena die perfect inviel en Julia voor Naomi ( die zich niet lekker voelde ) sta je gewoon ook de 2e helft goed en gaan we door.
Door een misverstand komen de Boys op 3-1.. maar verder waren zij eigenlijk niet gevaarlijk ( wij maakte het ons zelf weer eens moeilijk met onoplettendheid )
Echter vandaag zonder wie dan ook tekort te doen was onze as vandaag in sublieme vorm, met Rianne- Simone en Mila stond er een as die elkaar goed aanvoelde , allemaal voetbalsters puur sang.. en dat was genieten, driehoekjes – 1:2 tweetjes – steekpasses de een nog mooier dan de ander…
Uiteindelijk met een klink klare 5-1 overwinning blijf je bovenin meedraaien.. .. en laten we zien waar onze dames toe in staat zijn…
Ons schip heeft gister een tandje bijgeschakeld en wat harder gaan varen …
na de wedstrijd nog dankzij onze Rob van Eekhout een super gezellige “ after party” met Live muziek …dank Rob👍.

Volgende week Op bezoek naar Maasdijk, ben benieuwd hoe die “dijk” ons schip denkt te gaan tegenhouden….

Fer