De naam is een verhaal

By | Nieuws

AGE-GGK: veel letters voor een stukje rijke Rotterdamse voetbalhistorie
Nederlandse sportverenigingen hebben de wonderlijkste namen. Bijna altijd met een goede reden. Bart Jungmann belicht in een wekelijkse serie een curiositeit uit de vaderlandse sport. Vandaag: AGE-GGK uit Rotterdam.

Bart Jungmann de Volkskrant, 10 oktober 2021

Spelers van AGE-GGK in de avond op weg naar de training. Beeld Klaas Jan van der Weij / de Volkskrant

Ere wie ere toekomt: VVV (Voetbal Verenigingsnamen Verklaard) is een belangrijke inspiratiebron geweest voor deze rubriek. In 212 bladzijden maakt Ton Ego de lezer lekker met 1.800 clubnamen. Een daarvan is GGK, voluit Gemeentelijke Gasfabriek Keileweg. Dat klonk bijzonder lekker.

Eenmaal ter plekke wordt het een heel ander verhaal. GGK is inmiddels gefuseerd met AGE en die zes hoofdletters rollen, in omgekeerde volgorde, de langste voetbalclubnaam van Nederland uit. Daar gaat-ie: Abrahamvanstolkgroeiënroemmoetenimmernaarambitieleideneendrachtdoetsamenspelen-gemeentelijkegasbriekkeileweg.

Efficiency
Die naam is symptomatisch voor de kaalslag in het voetbal. Door een opeenstapeling van fusies heeft het monster van de efficiency niets heel gelaten van oeroude voetbalclubs. Hun brokstukken zijn te vinden op fantasieloze sportparken aan gemeentegrenzen.

AGE-GGK deelt sportcomplex Zestienhoven met de gelijknamige voetbalclub. Zo nu en dan loeit de luchthaven, die vroeger ook zo heette, aan. ‘Het tweede trapje’, had penningmeester Xandra van IJperen door de telefoon gezegd.

Twee identieke kantines liggen in elkaars verlengde op molshopen van kunstgras. Het tweede trapje leidt naar Sander Garcia en de gebroeders John en Rob de Meersseman, drie bestuursleden die het spoor terug nog weten. De beide De Meerssemannen werden zestig jaar geleden lid van AVS. Garcia vertegenwoordigt de bloedgroep EDS.

John en Rob voeren het hoogste woord en dat snapt Sander best. Van alle brokstukken op sportpark Zestienhoven is dat van AVS de grootste. Als bewijs daarvan veegt John de Meersseman de bestuurstafel schoon om het logo van AGE-GGK zichtbaar te maken. Het wordt gedomineerd door een houtmolen, een verwijzing naar de houthandel van Abraham van Stolk en dus naar zijn oude kluppie.

Klassenonderscheid opgeheven
In 1920 gaf de AVS-directie de aanzet tot bedrijfsvoetbal. Er kwam een elftal voor het kantoorpersoneel en eentje voor de houtzagerij, want verschil moest er zijn in 1920. Hoge ogen heeft AVS nooit gegooid, ook niet toen het klassenonderscheid werd opgeheven en ook niet toen de talenten van elders konden komen. Gezelligheid stond voorop. Dat gold trouwens net zo hard voor de latere fusiepartners.

Van die rijke Rotterdamse voetbalhistorie zijn dus de letters AGE overgebleven. In 2007 werden AVS en Germinal (Groei en roem moeten immer naar ambitie leiden) samengevoegd. Twee jaar later kwam EDS (Eendracht Doet Samenspelen) erbij. ‘Weet je nog dat wij een beetje een stijve club waren’, zegt Sander Garcia. Nee, dat weten De Meerssemannen niet meer. Kun je nagaan hoe snel het gaat, zo’n fusie.

Sinds 2016 is GGK aan AGE gekoppeld. Het klinkt al bijna als een zakelijke transactie, zoiets als ABN Amro. Toch hebben de GGK’ers zich ook geschikt in hun lot, van de ene op de andere dag eigenlijk. De derde helft smaakt er echt niet minder om, zegt een van hen.

Halloween Party voor Kids

By | Nieuws, Vereniging

YOU MUST COME!

Vrijdag 29 oktober 2021

Van 19.00 tot 23.00 uur in de kantine van rvv. AGE-GGK

Horrordisco voor Kids t/m JO15, Entree gratis

Verplicht verkleed, misschien win je wel een prijs voor de mooiste kostuum

Heb jij moves als een zombie  laat ze zien op onze Halloween Disco  voor kids t/m de JO<15.
Vanaf 19.00 uur is de dansvloer  helemaal van jullie. Durf jij het aan …. want je weet nooit wat er allemaal kan gebeuren op onze voetbalvereniging.
Beste ouders, deze avond is voor de kids. Wilt u toch blijven dan verwijzen wij u naar de …. DUNGEON . Daar wordt u gevangen gehouden tot uw kind naar huis wilt.
Als u niet blijft kunt u ook uw telefoonnummer achterlaten mocht uw kind naar huis willen dan bellen wij. Op zaterdag 30 oktober kunnen de ouders komen op onze Halloween Party 18+.
De toegang is gratis, graag wel even opgeven aan de bar. Vriendjes zijn natuurlijk ook welkom
Oh ja en er is een prijs voor het engste kostuum dus doe je best.

Halloween Party

By | Nieuws, Vereniging

rvv. AGE-GGK Presents

Halloween Party

Zaterdag 30 oktober 2021, van 20.00 uur tot 01.00 uur

Dresscode Scary, prijs voor de beste kostuum

18+ entree 5 euro p,p. max 1

Introduce inclusief giftig lekker welkomstdrankje

No costume……….No entree

Kaartjes vanaf as zaterdag te koop bij, David, Ouincy, Xandra en Nancy

United Sports Day

By | Nieuws, Vereniging
Twijfel je nog over welke activiteit je nou leuk vindt om te proberen tijdens de Overschiese Sportweek? Kom dan volgende week woensdag naar de United Sports Day op het terrein van voetbalvereniging Rvv AGE GGK Rotterdam in Zestienhoven.
 
Probeer boksen, capoeira, freerunnen, floorball =, boogschieten en nog veel meer! 
woensdag 22 september
13:30 – 15:30
Rvv AGE GGK Rotterdam – Van der Duijn van Maasdamweg 601
 
 Voor jongens & meisjes van 6 tot en met 12 jaar
Kijk voor alle activiteiten van de Overschiese Sportweek op https://overschiesesportweek.nl/
 

LUDIEKE SPAARACTIE VAN PLUS

By | Nieuws, Vereniging

LUDIEKE SPAARACTIE VAN PLUS RICHARD DE ZOETE … EN AGE-GGK DOET MEE

SPAAR JE CLUB GEZOND

Als meest verantwoorde supermarkt staan we klaar voor onze buurt. Daarom kunnen klanten vanaf zondag 5 september gaan sparen voor clubs en verenigingen in hun buurt. Doe mee en spaar je club gezond!

Van 5 september t/m 13 november ontvang je bij elke 10 euro aan boodschappen* en bij geselecteerde actieproducten een sponsorpunt. Dit is een voucher met een unieke code. Deze unieke code kun je activeren schenken aan je favoriete club. Hoe meer sponsorpunten je spaart, hoe meer euro’s dat oplevert voor de kas van jouw club!

Geef jouw club een steuntje in de rug!

De unieke code op de voucher kun je vanaf zondag 5 september online activeren op de actiesite. De link naar deze site vind je vanaf zondag op deze pagina. 

Maak tevens wekelijks kans op één van de drie PLUS Cadeaukaarten t.w.v. 75 euro!  Lees de actievoorwaarden van deze winactie.

Uiteraard is digitaal sponsorpunten sparen ook mogelijk. Je ontvangt jouw sponsorpunten dan in de PLUS app. En wanneer je digitaal spaart met de PLUS app, ontvang je gelijk één sponsorpunt gratis!

Geef jouw club AGE-GGK een steuntje in de rug

Overschiese Sportweek 2021 Fifa Skills

By | Nieuws, Vereniging

Kun jij dribbelen als Messi, scoren als Ronaldo of rennen als Mbappé? Laat je talenten zien tijdens de FIFA21 Skillgames bij sportclub AGE-GGK! ⚽
Op woensdag 22 september kun jij meedoen aan de tweede editie van de FIFA Skillgames op ons hoofdveld!
Door verschillende uitdagende oefeningen die je kunt kennen uit het spel FIFA21 kun jij laten zien hoe goed je kunt voetballen 

Wil jij meedoen aan de FIFA21 Skillgames in het kader van de Overschiese Sportweek?
Geef je eigen op aan de bar of stuur een mail met je naam naar xvanijperen@gmail.com, dan zien we jou snel bij ons op de club! ⚽
Neem gerust je vriendjes mee want iedereen is welkom …

Deelname is gratis!

Aanvang games: 18.30 uur (vanaf 18.00 uur aanmelden)

Leeftijd: 6 jaar – 18 jaar
Van te voren aanmelden is verplicht!!

Na afloop krijgt je een drankje van de club bij inleveren van je scorekaart 

ALHRA GROEP

By | Nieuws, Vereniging

Goed nieuws!

AGE-GGK heeft het contract met onze hoofdsponsor Alhra weer verlengd

De Alhra Groep te Rotterdam bestaat uit vier gespecialiseerde bedrijven. De Groep bestaat uit Alhra Glas, Alhra Kozijnen, Alhra Services en Alhra Kozijn Herstel. Ieder bedrijf heeft zijn eigen specialiteit, deze worden hieronder per bedrijf besproken. Een groot voordeel van de groep is de goede samenwerking tussen de bedrijven. Deze synergie zorgt ervoor dat er flexibel en efficiënt gewerkt kan worden. Voor meer informatie en voorbeelden hiervan is er de Alhra Groep pagina!

Vrijwilligers gevraagd

By | Nieuws, Vereniging

Beste leden en ouders/verzorgers,

In onze kantine kunnen wij heel goed u hulp gebruiken om het voetbalweekend nog leuker en gezelliger te maken.

Een paar uurtjes dat is alles wat wij vragen, dus heb je die paar uurtjes over meld je dan aan bij de bar.

Alvast bedankt 

AGE-GGK zoekt verzorger

By | Nieuws, Vereniging

AGE-GGK zoekt een verzorger

AGE-GGK uit Rotterdam, spelend in de 4e klasse West II van het zaterdagvoetbal is voor het seizoen 2021/2022 op zoek naar een verzorger voor de herenselectie.
Als verzorger van de selectie maak je deel uit van de staf en werk je nauw samen met de trainers. 
Als verzorger heb je het volgende takenpakket:

Op de dinsdag- en donderdagvond verzorgen van de spelers tijden de trainingen,
Verzorgen van de spelers tijdens de wedstrijden,
Tapen en masseren van de spelers,
Begeleiden van de geblesseerde spelers bij de hersteltrainingen,
Inkopen en zorgdragen van het verzorgingsmateriaal.

De verzorger die wij zoeken:
Heeft affiniteit met de voetbalsport,
Is flexibel inzetbaar,
Heeft een enthousiaste, betrokken instelling,
Is commutatief vaardig.

Wij bieden:
Uitmaken van een enthousiaste spelersgroep en staf Een aparte en uitgeruste verzorgingskamer
Vergoeding voor de werkzaamheden.

Interesse in deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel?
Stuur dan een mailtje aan de voorzitter van AGE-GGK: janvanijperen@gmail.com

Onze Kim

By | Nieuws

Onze Kim naar Feyenoord …Trots ♥️ op onze oud speelster Kim Hendriks, zij gaat komend seizoen voor Feyenoord spelen ⚽️⚽️Ze begon bij AGE-GGK in de jeugd en is opgeleid door onze geweldige trainers Melvin Luiten, Leo Rosa en Ferry van Heusen. Wij wensen Kim natuurlijk heel veel voetbal succes 🏆

Gestart met voorbereidingen

By | Nieuws, Vereniging
Via de afbeelding naar voetbal.nl
 
 
KNVB: ‘Gestart met voorbereidingen RegioCup voor jeugd; speeldagen bekend’
Maandenlang was het niet mogelijk; het spelen van wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar je als voetballer het meeste plezier aan beleeft! Om die reden worden de voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup gestart voor de jeugd op de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni.
Dit betekent dat de KNVB, op basis van de poule-indelingen die al eerder gepubliceerd zijn, nu het wedstrijdprogramma opbouwen. De bond streeft ernaar het programma op maandag 31 mei aan het einde van de dag te publiceren op Voetbal.nl.
SAMENSTELLING
De samenstelling van teams mag gedurende de Regiocup wisselen. Enige vereiste is dat spelers dit seizoen ingeschreven staan als lid van jouw vereniging én dat ze uitkomen in de juiste leeftijdscategorie. Mocht er op één van de speeldagen geen wedstrijd gepland staan voor één van de ingeschreven teams van jouw vereniging, staat het iedereen natuurlijk vrij in onderling overleg een oefenwedstrijd te organiseren.
Als hulpmiddel hiervoor kun je de ‘lijst vrije teams’ in Sportlink Club gebruiken. De komende week worden de details uitgewerkt als het gaat om de precieze wedstrijdorganisatie, waaronder het aanstellen van scheidsrechters. Zodra hier meer duidelijk over is, informeren we jullie.

Nw Club op complex bij AGE-GGK

By | Nieuws, Vereniging

Op Laag Zestienhoven zal komend seizoen een nieuwe club gaan spelen. Een deel van de voormalige jeugd van Leonidas zal daar onder de naam FC Banlieue gaan spelen.

FC Banlieue, dat ondersteuning krijgt van het kledingmerk Clan de Banlieue, stelt honderd leden te hebben. Omdat Leonidas de afscheidende leden niet op haar complex wil heeft AGE/GGK FC Banlieue besloten onderdak te geven. Leonidas zelf is momenteel bezig de vereniging weer vorm te geven en hoopt op termijn weer door te groeien.

Richard Feenstra, Voetbal Rotterdam 11 mei 2021

NONHEBEL (nw sponsor)

By | Nieuws, Vereniging


Bij deze wil ik mezelf graag voorstellen. Ik ben Maartje Nonhebel. Ik woon in Overschie en mijn oudste zoon voetbalt met heel veel plezier bij AGE.

Omdat de club het, net als vele sectoren momenteel, moeilijk heeft vanwege de Lockdown, heb ik hen gevraagd op welke manier sponsoring mogelijk is, om de club een steuntje in de rug te geven.

Aangezien het op mijn notariskantoor, Notariaat Nonhebel in Dordrecht, de afgelopen periode juist heel druk is geweest, had ik wat ruimte over om te sponsoren. Bij mij werken 13 mensen. Het is een allround stadskantoor, wat betekent dat we alle notariële rechtsgebieden behandelen. Mijn specialiteit ligt in het familierecht (samenlevingscontracten, nalatenschappen, (levens)testamenten), maar ook voor de overdracht van je huis of het oprichten van een vereniging, stichting of BV kun je bij mij terecht. En wist je dat Dordrecht eigenlijk vlakbij Overschie ligt?


Wij willen het Notariaat Nonhebel hartelijk bedanken voor de financiële en materiële steun die het mede mogelijk maakt onze doelstellingen te verwezenlijken en te behouden.

Bericht van AGE-GGK

By | Nieuws, Vereniging

Beste voetbalvrienden,

Via deze mail willen we jullie op de hoogte houden , van de stand van zaken bij onze club, 2 persconferentie verder weten we zeker dat er in het seizoen 2020-2021 in competitie verband niet meer gevoetbald zal worden , gelukkig is het door enige versoepeling wel weer mogelijk voor meer mensen om te trainen en onderling te voetballen ,helaas blijven de kantine en kleedkamers gesloten.

De werkzaamheden om de legionella besmetting uit het waterleiding netwerk te krijgen zijn volle gang, ze zijn inmiddels 4 weken bezig en zijn gelukkig op schema, dus als het zo doorgaat is de verwachting dat we eind april eindelijk Legionella vrij zijn.

De financiële situatie:

dankzij diverse subsidie regelingen zijn wij in staat onze club te laten overleven in deze rare tijd, onze club is grotendeels van de kantine. en de contributie inkomsten afhankelijk, helaas zijn er nog steeds leden die nog niets betaald hebben, desondanks hebben wij tot nu toe 70% contributie ontvangen. We doen dan ook een dringend beroep op die leden, als je nog geen afspraken gemaakt hebben met de penningmeester, betaal je contributie of neem contact op met de penningmeester.

Daar we door de omstandigheden geen ALV hebben kunnen houden , zijn we als bestuur voornemens om de leden die de contributie voor het seizoen 2020/2021 voor 100% voldaan hebben , tegemoet te komen door 30% korting te geven op de contributie van het seizoen 2021/2022.

Mocht je bezwaar tegen dit voornemen hebben wil je dat aan de penningmeester kenbaar maken voor 15-4-2021.

Wij hopen dat we u hiermee een verloren seizoen een klein beetje goed te kunnen maken , en hopen dat we weer snel kunnen gaan voetballen .

Met sportieve groet

Het bestuur AGE-GGK

Nachtbraken in Juli

By | Nieuws

Kamperen op het veld.

Nachtbraken. Een eigen tent zou top zijn!

Kom jij ook?

Vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juli 2021

Inschrijven bij Mary 06 21225187 of bij Melvin 06 81339921,

Kosten 40 euro

Verdere informatie volgt z.s.m.

 

Update situatie van onze club

By | Nieuws

Beste voetbalvrienden,

Hierbij een update over de situatie van onze club
Het seizoen 20/21 gaat voorbij zonder competitie voetbal, na de nieuwe regels, is trainen en onderling voetballen voor leden tot 27 jaar weer toegestaan.

Als bestuur sporen wij de leden die in de doelgroep vallen, en onze jeugd teams , aan om gebruik te maken van ons sportcomplex, ook al is het door de avondklok lastig maar op zaterdag of zondag is het wel mogelijk. Er mogen dan ook onderling oefenwedstrijden gespeeld worden. Hou hierbij wel rekening dat de kantine en kleedkamers dicht zijn.

Wij zijn blij dat er eindelijk per 1 maart wordt begonnen met herstellen van de leidingen ivm de legionella bij onze vereniging.

De club is normaal , naast sponsors , financieel hoofdzakelijk afhankelijk van de kantine omzet en de contributie inkomsten , nu de kantine inkomsten zijn wegevallen, is de contributie inkomsten van levensbelang, helaas zijn er nog steeds leden die nog niets betaald hebben, desondanks hebben wij tot nu toe 70% contributie ontvangen.

Dankzij diverse subsidie regelingen zijn wij in staat onze club te laten overleven in deze rare tijd

Wij als bestuur hebben besloten de leden die de volledige contributie voor het seizoen 2020/2021 hebben voldaan , in het seizoen 2021/2022 een korting te geven.

De hoogte van de korting zullen we zo spoedig mogelijk communiceren

We hopen dat er snel nog meer versoepelingen komen en dat we na de zomer een goede start kunnen gaan geven aan het seizoen 2021/2022, en dat we jullie gauw weer actief bezig kunnen zien op ons complex

Met sportieve groet
Namens het bestuur ,
de voorzitter Jan van IJperen