Jeugdvoetbal

Jeugd onder 7,  mini pupillen voetbal (JO7)

Is u zoon of dochter 5 of 6 jaar en heeft hij of zij zin om te voetballen bij AGE-GGK, geef u zoon of dochter dan bij ons op.
Er is op woensdagavond een training van 18:30 uur tot 19:30 uur.
Zodra er voldoende speler(sters) zijn kunnen wij het team inschrijven zolang kan er gewoon getraind worden. Het team wordt dan ingeschreven als JO7 (Jeugd Onder de 7 jaar).

Aanmelden kan bij de heer Wim van Vliet w.vliet74@upcmail.nl of kom eens vrijblijvend langs op de woensdagavond.

 G. Voetbal en Autistenvoetbal bij rvv. AGE-GGK

G-voetbal is er voor iedereen: voor jongens en meisjes met een licht mentale en/of fysieke handicap, oud of jong, sportief of minder sportief. Iedereen is meer dan welkom om mee te doen met dit leuke spel.
Trap je graag keihard tegen een bal? Ben je op zoek gaan naar een club in je buurt. Ze zullen je met open armen ontvangen. Voor jou,  is het bij ons mogelijkheid om dit te doen.
In Nederland is er ook een speciale jeugdcompetitie. Dit is voor de spelers van 6 tot en met 16 jaar. Vanaf 16 jaar komen de spelers in de seniorencompetitie terecht. Ook voor de senioren is er dus een competitie.

Wat?

G-voetbal is net als voetbal maar met enkele aanpassingen.
Zo is het speelveld wat kleiner, wordt er met 7 spelers per ploeg gespeeld, en is de duur van een wedstrijd wat korter. Twee maal 30 minuten met daartussen 10 minuten rust (niet altijd wordt de rust genomen) Het speelveld: Er wordt, met doelen uit de pupillencompetitie, op een klein speelveld gespeeld. Alles opdat voetballers met een handicap op hun niveau kunnen voetballen.

Voor wie?

Voor jongens en meisjes met een mentale of fysieke handicap!

De G van G-voetbal

De G in de naam G-voetbal slaat overigens niet op “gehandicapten”, zoals wel eens wordt verondersteld. Voordat de G-categorie er was, liep de indeling van de voetbalcategorie A tot en met F, de aanduiding voor de jongste groep voetballers.
Toen zo’n twintig jaar geleden een nieuwe categorie moest worden benoemd, gebeurde dit automatisch met de letter G.

Jeugdvoetbal voor kinderen met een vorm van autisme

Door voetbalvereniging rvv. AGE-GGK worden  voetbaltrainingen gegeven voor kinderen met een vorm van autisme.
Als voetbalvereniging AGE-GGK zijn wij maatschappelijk betrokken en willen graag ieder kind de mogelijkheid bieden hun hobby uit te oefenen.
rvv. AGE-GGK is voortgekomen uit een fusie tussen AVS, Germinal, EDS en GGK en beschikt over een nieuw complex vlak naast Vliegveld Zestienhoven.